Avalon logo
 
Visie en missie
Cranio-sacraal
Orthomoleculair voedingsadvies
Natuur-elexirs
Workshops
Contact
Kalender
Links
 
 
 
 
 
 
Orthomoleculair voedingsadvies

 

 

 

 

Orthomoleculair TOP

 

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die voortgevloeid is uit de ontdekking dat een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen tot ziektebeelden kan leiden.

Basisprincipe bestaat erin, de juiste moleculen in de optimale hoeveelheid te bekomen door tekorten op te heffen en excessen te elimineren.

De oorzaak van de ziekte wordt dus aangepakt ipv dat de symptomen worden onderdrukt. Deze verdwijnen wanneer het metabolisme is hersteld.

Een orgaan wordt niet afzonderlijk behandeld maar in het kader van de volledige mens en zijn omgeving.

Waarom suppletie? het milieu is vervuild, we staan bloot aan allerlei giftstoffen, stress en straling, we bewegen te weinig, we zien te wgeeinig zonlicht enzovoort..

Een goede orthomoleculaire preventie of behandeling is gebaseerd op basis van aanpassing van voeding en leefsijl. Hoe gezonder je eet en leeft, hoe minder supplementen je nodig hebt.

 

Voedingsadvies TOP

We bekijken het bestaand voedingspatroon en de leefstijl. Daarna maken we een voedings-en leefstijlplan op dat stap voor stap zal zorgen voor blijvende fitheid en gezondheid.

Wanneer grote hoeveelheden nodig zijn van bepaalde stoffen, zoeken we een bijkomende suppletie om het lichaam sneller te voorzien van deze stoffen.

Financiële uitwisseling : eerste consult 85 Euro (1,5 à 2u) volgende sessies 65 Euro (1à1,5 u)

 

Avalon skyline