Avalon logo
 
Visie en missie
Cranio-sacraal
Orthomoleculair voedingsadvies
Natuur-elexirs
Workshops
Contact
Kalender
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
Cranio-sacraal

 

Wat is cranio TOP

Ons intellect huist voor het grootste deel in onze hersenen en zenuwstelsel.
Het geboorteproces en allerlei trauma’s in het latere leven zorgen ervoor dat er spanningen ofwel in het lichaam blijven vastzitten ofwel dat de schedel zelf min of meer onder druk komt te staan.
Willen we het maximale potentieel bereiken wat na de geboorte mogelijk is dan dienen die hersenen en ruggenmerg (ons zenuwstelsel) te huizen in de maximaal mogelijke ruimte.
Cranio Sacraal streeft ernaar je die maximale ruimte terug te geven.

We hebben de mogelijkheden ontwikkeld om zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied alle blokkades die het leven ons opdringen te bekijken, te onderzoeken en op te lossen.

Kort en bondig, Cranio Sacraal geeft ons de mogelijkheid indien de cliënt dit wenst om NU, aan een totaal nieuw leven binnen dit leven te beginnen.
Het kan een totale hergeboorte zijn waar alle levenslessen begrepen en geïntegreerd kunnen worden.

Anatomie TOP

Tijdens de vorming van het embryo ontwikkelt het zenuwstelsel zich als eerste, samen met het bindweefsel. Daar rond ontstaan alle organen, spieren , beenderen en de huid.
Het systeem dat uiteindelijk het binnenste meest verborgen gebied vormt van ons lichaam noemen we het Cranio Sacrale systeem.
Het bestaat uit :

 • hersenen en ruggemerg met  talloze zenuwbanen die naar alle delen van ons lichaam voeren
 • de dura mater (rugge - of hersenvlies) die hersenen en ruggemerg omsluit. De dura wordt dan fascia dat de zenuwbanen die uit het ruggemerg vertrekken omsluit en tenslotte ook het orgaan of spiertje omvat
 • tussen deze twee zit het  Cranio Sacrale vocht

In het midden van de hersenen is een soort pompje dat C-S vocht produceert, non-stop. Dit vocht wordt door de hersenen en ruggemerg gedrukt en zorgt voor voeding en schoonmaak. De druk doet  de beweegbare platen van de schedel uitzetten, drukt wervels uit elkaar ( zodat tussenwervelschijven even kunnen ontspannen) en duwt het heiligbeen naar onder toe ( zit het heiligbeen vast dan worden de onderste wervels zijwaarts gestuwd  wat de tussenwervelschijven doet scheuren = hernia ).

Wordt de druk hoog dan gaat een soort sprinklersysteem open en het overtollige verbruikt C-S-vocht verdwijnt terug in het bloed. We spreken dan ook van een half-open hydraulisch systeem.

Onthoudt dat de hersenfunctie 80 % van al onze energieproduktie opeet.
En nu het wonder: Overdag stopt dit systeem spontaan, dan zitten we te dromen of we doen even een dutje ( regeneratie).

Wordt het donker dan begint de epyphyse ons lichaam voor te bereiden voor de slaap. Gaan we dan slapen dan valt het C-S systeem stil. Met als resultaat dat de hersenfunctie stilvalt, dus 80 % energie komt vrij en deze stroom van energie maakt de 'regeneratieteams' wakker in ons lichaam.

In C-S werk imiteren we dit systeem. Meer nog, we leren als practitioner ook ons eigen C-S-systeem stil te zetten. Een simpele rekensom leert dan dat tijdens de behandeling zoveel energie vrijkomt dat de' regeneratieteams' bij cliënt en therapeut wakker worden.

Er is dus het maximum aan energie dat mogelijk is, aanwezig tijdens deze behandeling.

De technieken die gebruikt worden zijn gericht op 'leren' met onze lichaamsintelligentie, het intellect van onze cellen.
Belangrijk hier is het 'her-leren' te functioneren in een bewustzijnsfeer waarin niet het denken maar puur intuïtief voelen je de weg wijst.
Luisteren naar het Cranio Sacrale ritme en naar de bewegingstaal van de cellen zorgt voor een communicatie tussen de twee lichamen.
Uit deze basis zijn de fascia-release technieken en de schedeltechnieken zeer makkelijk te begrijpen en uit te voeren.
Je leert dan plekken waar energie geblokkeerd is te herkennen en weg te nemen.
Het doel is steeds meer ruimte te creëren dan aanwezig is zodat de persoon zijn maximaal potentieel kan bereiken, vooral de hersenen zijn zeer dankbaar om in een grotere ruimte hun werk te mogen doen.

Voor wie TOP
 • Rugklachten en Hernia's
 • Depressies
 • Hoofdpijn en Migraines
 • Sinus-problemen
 • Energie gebrek
 • Slapeloosheid
 • Maag- en Darmproblemen
 • Psychisch en seksueeel misbruik
 • Post-traumatisch stresssyndroom (PTSS)
 • Immuniteitssysteemboosting
 • Pré- en postnatale depressie
 • Pijnbestrijding
 • Epilepsie
 • Stress en Burn-out
 • M E en MS
 • Hartepijn
 • TMJ (kaakgewrichtsproblemen)
 • Whiplash
 • Angsten
 • Artritis
 • Eenzaamheid

Het is moeilijk klachten te bedenken waarbij CS geen verbetering zou kunnen geven. Zelfs na jaren en zeker ook bij chronische kwalen, waar men mee moet of heeft leren leven.

Speciaal bij kinderen kunnen veel klachten verbetering te zien geven of zelfs helemaal verdwijnen. In feite zou al direct na de geboorte met CS-evaluatie begonnen kunnen worden. Dan kunnen zelfs veel klachten die later mogelijk zouden ontstaan als gevolg van het wonderlijk mooie, maar meestal (zeker voor de baby) ook traumatische geboorteproces, voorkomen worden.

 

Behandeling TOP

Cranio Sacraal werk bevordert innerlijke rust, meditatie en algemene gezondheid en geeft een gevoel van welzijn.

Tijdens de behandeling worden zeer 'zachte' technieken gebruikt, bovenop de kleding.

Een Cranio-Sacraalbehandeling komt het best tot zijn recht indien de cliënt geen strak zittende kleding draagt.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is uiteraard afhankelijk van de aard van de klachten en de reactie van de cliënt. Soms zal een enkele behandeling volstaan, soms zijn meer behandelingen gedurende langere tijd nodig. Uiteraard wordt dit in overleg besproken, afhankelijk van wederzijdse ervaringen en reacties.

Tijdens de behandeling worden „zachte" technieken gebruikt. Desondanks moet de cliënt niet verbaasd zijn als door het in werking zetten van de lichaamskrachten tijdelijk, soms zelfs een paar dagen, een toename van de klachten wordt ervaren. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie. Tijdens de behandeling worden krachten in het lichaam losgemaakt die na de behandeling doorwerken als een domino-effect. Na dit zelf regulerende proces van het lichaam zal echter verbetering en ontspanning optreden.

Duur van een sessie : ongeveer 1 uur op de tafel + gesprek = 1 1/2 u.

Financiële uitwisseling : Voor een 1e sessie (incl. intakegesprek ong 2u) : 90 Euro - Volgende sessies van 1 1/2 u : 70 Euro - kinderen tot10 jaar: 50 Euro

 

 

Avalon skyline